Budućnost HRM-a je stigla u BiH!

Počela najveća regionalna leadership i talent konferencija - DRIVE 2019

116
Drive

Ovo jutro započelo je jubilarnom desetom najvećom regionalnom leadership i talent konferencijom, DRIVE 2019, konferencijom o vođenju i razvoju zaposlenika u organizaciji kompanije Kolektiv, održanom u Kongresnom centru hotela Hills u Sarajevu.

Vodeće teme

Uz slogan “Experience the future of work” DRIVE 2019 uz specijalno kreiran program i zvijezde predavače, donosi vodeće teme o Y i Z generacijama koje kroje tržište rada prema sebi i zahtijevaju promjene svijesti kada je brend poslodavca (employer branding) u pitanju.

U sklopu osam sati sadržaja govori se o novim načinima razmišljanja na tržištu rada, promjenama u organizaciji kompanija, privlačenju i zadržavanju talenata, kao i employer brandingu.

Edin Mehić, osnivač kompanije Kolektiv – posao.ba poželio je dobrodošlicu prisutnima uz riječi da je ovo konferencija koja treba uvezati one koji znaju, oni koje žele da nauče i one koji odlučuju, a sve u cilju što jačeg promovisanja HR profesije.

“Jako sam ponosan na čak desetu konferenciju u nizu koju organizujemo. Krenuli smo sa željom da i sami naučimo, ali i da osvijestimo druge, uvežemo, pomognemo HRM-u. Često kada pričam sa ljudima koji su u Upravi kompanija pitam, da li su među njima i HR profesionalci..nije uvijek tako, a oni su jako bitna stavka i trebaju biti tu. U tom smislu, pričamo o budućnosti, novim trendovima poslovanja. Ponekad trebamo da požurimo, da što prije uvedemo sve ono iz svijeta kod nas. A onda u razgovoru sa mnogima vidim da se za manje od tri godine promijenilo sve na tržištu. Nekad nismo govorili o employer brandingu jer su bili drugi prioriteti, sada na to stavljamo jači fokus neko ikada. Donosimo inspiraciju , motivaciju i hvala vam jer zajedno mijenjamo ono što možemo!”, kazao je Mehić.

Stručni dio konferencije započeo je inspirativnim i dinamičnim predavanjem Johana Driessensa, dobitnika nagrade “Globalni lider na području brendiranja poslodavaca 2018.” koju dodjeljuje svjetska organizacija HR stručnjaka. Johan je osnivač, generalni direktor ali i šef za iskustvo i širenje entuzijazma kompanija Branded.Careers, tHRibebuilders i Djobby.com. Omogućio je uvid učesnicima u najatraktivnije elemente employer brandinga u svijetu, i definitivno otvorio oči za novu viziju iskustva employer brandinga.

Uz najboljeg stručnjaka ove branše – sala se digla na noge, i uz njegovo pravilo broj 5 svi su odjednom postali AIRGUITAR ROCK zvijezde! Ovom mini aktivacijom pokazao je da posao treba shvatati kao vidtrebamo više da se opustimo, uživamo u poslovima kojim se bavimo i definitivno – da se više smijemo!

Panel diskusije

U nastavku konferencije učesnici će slušati još zanimljivih predavanja poput Transformacije HRM-a, Kako i zašto Employer branding, ali i temu još jedne zvijezde predavača, Christoph Fellingera: Kako generacije YZ utiču na poslovanje organizacija, i šta ih pokreće!

Ove godine nezaobilazna tema panel diskusije sa regionalnim  stručnjacima ove branše je kako zadržati radnu snagu, uz rješenja sa terena.

Na ovogodišnjoj konferenciji, a u okviru Leadership i Talent Conference DRIVE 2019 biće dodijeljena priznanja za Najbolje HR prakse. Riječ je o projektima koje su kompanije implementirale u svom poslovanju te na taj način povećale kvalitet rada svojih radnika i poslovne rezultate kompanije.

Konferencija je ove godine okupila preko 300 najznačajniijih HR stručnjaka iz zemlje i regije, te stotine najjačih kompanija, od kojih su ekskluzivni partner konferencije NLB banka, partneri Unicredit banka,  Alterna powered by Brian Tracy, Atria, Targer, Špica, Allure by lea, Sinkro, Oriflame, Jysk, Alma Ras, Hudhud pro. Kroz odličan spoj stručnih predavanja, panel diskusija, radionica te nezaobilaznog networkinga prezentirala je nova znanja i informacije iz svijeta ljudskih resursa.

Medijski partneri konferencije su: Klix.ba, RSG radio, Business Magazine i Akta.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here