Poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija Kantona Sarajevo

Bonitetno izvrsne kompanije su pokretači i najznačajniji akteri razvoja privrede regije u kojoj posluju

154
Bisnode

Analitičko-bonitetna kuća Bisnode BH u saradnji s Privrednom komorom Kantona Sarajevo, organizira poslovni susret bonitetno izvrsnih kompanija u sarajevskom Hotelu Europa, 3. 10. 2019. Bonitetno izvrsne kompanije su pokretači i najznačajniji akteri razvoja privrede regije u kojoj posluju, stoga će ovo biti i prilika da Privredna komora KS predstavi rezultate poslovanja kompanija Kantona Sarajevo, a Bisnode istakne učešće bonitetno izvrsnih kompanija ovog područja u privrednom uspjehu i razvoju regije, od kojih će dio preuzeti i certifikat bonitetne izvrsnosti.

Prisutnima će obratiti i Johanna Strömquist, ambasadorica Švedske u BiH, koja je ovu dužnost preuzela početkom septembra ove godine i ovo će biti zapravo njen prvi javni nastup u komunikaciji sa privrednicima glavnog grada zemlje u kojoj je ambasadorica. Svoje aktivnosti predstaviti će i Švedska Privredna komora u BiH – SweCham.

Kvalitet poslovanja

Dio kompanija koje preuzimaju certifikat ovom prilikom biće i gosti iz drugih kantona, a dio njih će preuzeti Zlatni certifikat bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu izuzetnog kvaliteta poslovanja, koje u BiH može imati samo 3,8 posto od ukupnog broja aktivnih kompanija koje predaju završne godišnje izvještaje.

Koliko su značajne bonitetno izvrsne kompanije za BiH najbolje govori činjenica da, iako ih je nepunih 26 posto od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima države je 70 posto, u ukupnoj dobiti 80 posto, a upošljavaju 59 posto ukupno uposlenih u BiH.

Više od 22,4 posto kompanija Kantona Sarajevo su bonitetno izvrsne, a one kreiraju 69 posto ukupnih prihoda i 72 posto dobiti i zapošljavaju 57 posto od ukupnog broja zaposlenih ovog kantona.

Natprosječna vrijednost

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu vrijednost kompanije a Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sistemskog i kvalitetnog rada, koji certificirane kompanije svrstava u sam vrh domaće privrede, istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj sa kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji. Osim što je međunarodno priznat, Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti ističe se po transparentnoj, mjerljivoj metodologiji, koju su razvijali evropski stručnjaci u toku skoro 30 godina postojanja analitičko-bonitetne kuće Bisnode.

Više detalja o bonitetnoj izvrsnosti na ovome  LINKU.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here