MADI REALIZOVAO PRVI BH. IZVOZ PILEĆEG MESA U EU

Ovo je historijski trenutak za privredu Bosne i Hercegovine

95
Madi

Nakon višegodišnjeg nastojanja peradarske industrije u Bosni i Hercegovini da otvori izvozna tržišta EU, i konačnog potvrđivanja izvrsnosti od strane Evropske komisije, mesna industrija MADI je realizovala prvi izvoz pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u zemlje Evropske unije.

„Ovo je historijski trenutak za privredu Bosne i Hercegovine. MADI je realizirao prvi izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju i to na tržište Njemačke.

Ovom prilikom se zahvaljujemo trudu svih uposlenika i naših partnera koji su se posvetili našim vrijednostima – biti pouzdan partner i dobavljač.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ured za veterinarstvo BiH, veterinarski inspektori na svim nivoima su profesionalno obavili svoje zadatke i time dali doprinos u realizaciji prvog bh.izvoza pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Mi dalje nastavljamo sa našim planovima, ponosni što smo potvrdili našu lidersku poziciju ne samo kao najveća mesna industrija u BiH, nego i kao kompanija koja postavlja stazu kojom će ići drugi bh. izvoznici iz mesne industrije“,saopćeno je iz tešanjske kompanije MADI.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here