Treći biznis forum Brčko distrikta BiH „Dijaspora za partnerstvo“

Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH

123
Brčko

Treći Biznis forum Brčko distrikta BiH će se ove godine održati u periodu od 3. do 5. oktobra. Riječ je o jedinstvenom poslovnom događaju koji je podržan od Vlade Brčko distrikta i “Dijaspore za razvoj”- projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Razmjena iskustava

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Dijaspora za partnerstvo“. Dijalog treba da proizvede odgovore na pitanje koliki je značaj investicija dijaspore za privredni razvoj Brčko distrikta BiH, te pruži mogućnost za poslovno umrežavanje i istraživanje ulaganja u Brčko distrikt BiH i Bosnu i Hercegovinu, čime se jača povjerenje u domaće institucije i osnažuju veze kroz razmjenu iskustava i znanja.

Koktel dobrodošlice bit će upriličen u svečanoj sali Vijećnice 3. oktobra u 19 sati. Otvaranje Biznis foruma je zakazano za 4. oktobar u Domu kulture sa početkom u 11 sati, te radni dio kroz sekcije i saopštenje zaključaka. Petog oktobra su planirani B2B sastanci. Izjave za medije će biti upriličene 4. oktobra, od 9,15 u zgradi Doma kulture, Brčko distrikt BiH.

Primarni cilj

Treći Biznis Forum organizira se u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”, a koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM). Na ovogodišnjem Forumu će biti prezentirane uspješne investicija u saradnji s bh. dijasporom, kao i nacrt Strategije Brčko distrikta BiH za saradnju s bh. dijasporom. Primarni cilj jeste da kroz dijalog i razmjene mišljenja tradicionalno postane prepoznatljivo mjesto, kao i važan poslovni i investicioni događaj za širenje znanja i poslovnih ideja.

Link za registraciju učesnika: https://www.bfb.ba/registracija/

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here