Predkonferencijski dan BiH PMI Forum – Zašto su projekti u krizi tema koja ljude boli

Dan je obilježilo izuzetno vrijedno predavanje o temi Recovery Project Management, cjelodnevna radionica koju je vodio Nenad Trajkovski.

122

Danas je u Sarajevu, u Hotelu Hills održan predkonferencijski dan BiH PMI Foruma, prve konferencije o projektnom menadžmentu, a u organizaciji PMI Chapter BiH.

Dan je obilježilo izuzetno vrijedno predavanje o temi Recovery Project Management, cjelodnevna radionica koju je vodio Nenad Trajkovski.

Radionica je osmišljena za profesionalce koji rade na projektima iz svih područja djelatnosti i ne fokusira se na određenu granu industrije, a posebno onima koji su radili ili rade na problematičnim projektima.

”Danas sam govorio o pokušaju spašavanja projekta u krizi, jer kao što znamo, bez obzira na sve svjetske standarde i metodologije, projekti padaju u krizu, više ili manje. Cilj ove teme bila je osvjestiti da projekti padaju u krizu, koji su to simptomi zašto padaju u krizu i kako spasiti projekat od propadanja. Ovo je prvi BiH PMI Forum i moje veliko iznenađenje jesu sjajne reakcije publike tj. učesnika, zaista odlična atmosfera, i mislim da je ovo odličan uvod za sutrašnji dan, gdje će se govoriti o dobrim praksama, a ja sam danas govorio više o problemima. Mi možemo žmiriti, ali projekti padaju u probleme. Za kraj ću reći još samo jedno, da su polaznici sjajni, interesovanje za ovu temu je bilo izvan svih mojih očekivanja, a to znači da smo pogodili temu koja ljude boli”, istakao je gospodin Trajkovski.

Nenad je javnosti poznat kao voditelj na složenim softverskim projektima u NT consulting, te kao trener za vođenje projekata i MS PROJECT.

Sutra, 13. septembra održava se i drugi dan, konferencijski, a govornici koji će se predstaviti pred više od 150 učesnika istaknuti su članovi PMI Chapter BiH: Meliha Arslanagić i Adem Muminagić, kao i voditelji projekata sa zavidnim iskustvom iz regije: Miroslav Aničin iz Srbije i Stanislav Strešnjak iz Hrvatske. Domaće predstavnice bit će Ena Durmišević iz kompanije Authority Partners i Anida Mumić iz kompanije Infobip.
Keynote speaker je uvažena Merete Munch Lange iz Norveške, regionalni mentor PMI za regiju 8 North West.
Erol Mujanović će na primjeru Škole trčanja “Klix” predstaviti izazove, te dugoročne i kratkoročne ključne faktore uspjeha projekta.

Ove godine PMI slavi 50 godina svog postojanja, što će se i obilježiti ovom konferencijom.

Podršku BiH PMI Forumu pružile su i brojne kompanije: Authority Partners i Infobip kao Platinum sponzori, ASBIS i LANACO kao Gold sponzori, Privredna/Gospodarska Komora FBiH i Bit Alijansa kao i značajan broj renomiranih bh. kompanija. Oficijelni partner konferencije je agencija FOR FIVE dma.

Više informacija na: https://forum.pmi.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here