U toku završne pripreme za 17. Sajam ekologije “EKOBIS 2019”

Ovogodišnji Međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2019" bit će održan od 12. do 15. septembra na sajmištu Luke u Bihaću

43
ekobis

Ovogodišnji Međunarodni sajam ekologije “EKOBIS 2019” bit će održan od 12. do 15. septembra na sajmištu Luke u Bihaću, a svojim sadržajem i pratećim događajima bit će posvećen cirkularnoj ekonomiji.

Tehnička organizacija

“U toku su završne pripreme, mnoge stvari su već definirane, naročito kada je u pitanju tehnička organizacija. Turska regija Kocaeli je ovogodišnji regija – partner Sajma i očekujemo dolazak od 30 do 50 privrednih subjekata iz Turske. Prvi put imamo i grad – partnera, a to je hrvatski Bjelovar, koji će se također na specifičan način prezentirati svim posjetiocima EKOBIS-a”, rekao je predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić.

Tema Međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji bit će cirkularna ekonomija, s posebnim akcentom na poveznicu zaštite okoliša i ekonomske dobiti.

“Nastojat ćemo približiti ekonomiju i ekologiju, odnosno naše proizvođače upoznati i usmjeriti na korištenje otpadnih materijala kao resursa. Naravno, to podrazumijeva i ekonomsku dobit, ali i zaštitu okoliša. Tome ćemo se zaista posvetiti na ovogodišnjoj Međunarodnoj konferenciji”, naglasio je Ružnić.

EKOBIS je već 17 godina istaknut kao brend Bihaća i Unsko-sanskog kantona, koji ima bezrezervnu podršku Kantonalne vlade i Gradske uprave.

Stotine izlagača

“Ne smijem zaboraviti ni naše dugogodišnje partnere Vanjskotrgovinsku komoru BiH i Privrednu komoru Federacije BiH. Zahvaljujući upravo tome što je prepoznat kao brend, možemo reći da Sajam napreduje iz godinu u godinu. Jednostavno, mi ne želimo najveći, nego najljepši i najbolji sajam sa ekološkim usmjerenjem”, dodao je predsjednik Privredne komore USK.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma je Vlada USK, a ponovo se očekuje oko 300 izlagača, a konačna lista će biti formirana kroz nekoliko dana.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here