Danas prezentacija javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava poduzećima

Poziv je usmjeren prema svim poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge

63

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA d.o.o. Sarajevo organizuje prezentaciju 4. javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Challenge to Change projekta koja će biti održana danas u Sarajevu.

Poslovni subjekti

Poziv je usmjeren prema svim poslovnim subjektima koji imaju inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up iznosi 10.000 eura, a za mikro, mala i srednja poduzeća do 250 zaposlenih 30.000 eura, s tim da moraju osigurati i vlastito učešće od minimalno 50 posto.

Grant sredstva osigurana su kroz “Challenge to Change”- C2C program koji provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća Banja Luka, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasada Švedske u BiH.

Osnovne smjernice

U prezentaciji će biti date osnovne smjernice o uvjetima prijave i pojašnjeni koraci za on-line prijavu, najavljeno je iz Privredne komore FBiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here