Proljetni AUTO SHOW – Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini

Auto 4x4 Club  organiziraje  Proljetni AUTO SHOW koji će, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, biti održan 24. i 25. maja 2019.

90
AUTO SHOW

Auto 4×4 Club  organiziraje  Proljetni AUTO SHOW koji će, u sklopu akcije „Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“, biti održan 24. i 25. maja 2019. godine na Trgu ispred BBI Centra u Sarajevu.

Rezolucija UN-a

AUTO SHOW biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.

Na Trgu ispred BBI Centra će biti izložena  trkaća vozila, old timeri, nova vozila, i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Poligon za mališane

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here