Privredna komora FBiH na međunarodnoj konferenciji u Istanbulu

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić učestvovao je na Međunarodnoj konferenciji 'Smart grids and cities'

59
Istanbul

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić učestvovao je na Međunarodnoj konferenciji ‘Smart grids and cities’ – Pametne mreže i gradovi, koja je održana u Istanbulu.

Inovativni sistemu

“Konferencija i sajam okupio je eksperte i proizvođače inovativnih sistema i opreme za više oblasti koje definišu pojmove tzv. pametnih infrastrukturnih sistema, upravljanja energijom, upravljanja otpadom, transportnom infrastrukturom, sigurnosnim i kontrolnim sistemima, zdravstvenom zaštitom, inovativnim obrazovnim sistemima, energetskom efikasnošću, IKT sektorom “,  saopćeno je iz Privredne komore  FBiH.

Zbog aktuelnih, a i planiranih aktivnosti Privredne komore koje se tiču tema obrađivanih na konferenciji, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH održao je posebne sastanke sa predstavnicima MUSIAD-a (Nezavisna asocijacija industrijalaca), Asocijacijom za energetsku efikasnost, Asocijacijom izvoznika električne i elektroničke opreme, Generalnom direkcijom za GIS sisteme i pametne gradove pri Ministarstvu okoliša i urbanizma Republike Turske, te predsjednikom Organizacionog odbora konferencije prof. dr. Matthiasom Fingerom, svjetski priznatim ekspertom iz oblasti uspostavljanja tzv. pametnih električnih mreža.

Ciljane skupine

“Potpredsjednik Privredne komore FBiH odazvao se zahtjevu za B2B sastancima velikog broja firmi u cilju informisanja o potencijalima za saradnju iz navedenih oblasti sa članicama Privredne komore. Zvaničnici spomenutih asocijacija, kao i firme s kojima su obavljeni B2B susreti  informirani su o konferencijskim i sajamskim aktivnostima u BiH kojima je Privredna komora FBiH partner.

Zbog razgovora oko interesiranih oblasti i ciljanih skupina na prezentiranim sajamskim događajima, dogovoreni su dalji koraci na sistemskoj razmjeni informacija i kontakata za obrađivane teme kroz infrastukturu Privredne komore FBiH”, navode iz PKFBiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here