Otvoren poziv za prijavu govornika na četvrtom “Reconnectu”

Ovogodišnji 'Reconnect' se fokusira na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima.

49
Reconnect

Glavni grad Bosne i Hercegovine će i ove godine biti domaćin najvećeg poslovnog skupa dijaspore “Reconnect”. Skup je zakazan za 15. august, a realizirat će se uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest”. Organizatori su otvorili poziv za prijavu potencijalnih prezentacija uspješnih članova i članica bh. dijaspore. Poručuju da sa intereaktivnim pristupom žele unaprijediti rezultate poslovnog povezivanja kroz ovu konferenciju.

Drugačiji koncept

“Želimo okupiti članove i članice bosanskohercegovačke dijaspore koji žele podijeliti svoje iskustvo rada u različitim biznis sektorima širom svijeta. S tim u vezi, ovogodišnji skup će imati nešto drugačiji koncept, pa smo odlučili u ranoj fazi pripreme događaja otvoriti poziv za našu dijasporu kako bi predložili svoje prezentacije u kojima bi podijelili svoja znanja, vještine te dali okvir mogućnosti za povezivanje sa lokalnim učesnicima”, poručuju organizatori “Reconnecta”.

Poziv za prijave govornika/ca je otvoren do 31. 5. putem zvanične web-stranice događaja (www.reconnect.ba), gdje je dovoljno ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača.

Međunarodna tržišta

“Govornici iz dijaspore bi trebali svoje prezentacije fokusirati na mogućnosti koje su na raspolaganju bosanskohercegovačkim firmama na međunarodnom tržištu. Od njih se traže odgovori na pitanja – kako prepoznati međunarodne mogućnosti u industriji u kojoj rade, kako doprinijeti izgradnji saradnje, predstaviti svoje viđenje uloge profesionalaca iz dijaspore u potencijalnom rastu bh. kompanija. Naravno, važno je uputiti i na to šta sve ne treba raditi kada se širi na međunarodna tržišta i kako osigurati kvalitetne međunarodne klijente za proizvode i usluge bosanskohercegovačkih kompanija”, dodaju iz ‘Reconnecta’.

Ovogodišnji ‘Reconnect’ se fokusira na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima.

“Vjerujemo da su ovo sektori u kojima domaća radna snaga može biti konkurentna na svjetskom tržištu, a upravo naša dijaspore može biti ključ povezivanja sa potencijalnim klijentima. Podijelite svoje iskustvo na ‘Reconnectu’ i budite pokretač kreiranja novih radnih mjesta i investicija u domovini”, zaključuju organizatori.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here