Više od 80 kompanija iz RS na Sajmu privrede u Mostaru

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, eksponatima će se predstaviti osam privrednih društava, dok će više od 80 kompanija, iz svih sektora privrede, biti predstavljeno putem kataloga

42
Sajam Mostar

Privredna komora Republike Srpske (RS) i ove godine organizuje nastup privrednih društava iz tog bh. entiteta na 22. Međunarodnom sajmu privrede, koji će od 9. do 13. aprila biti održan u Mostaru.

Osam društava

Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, eksponatima će se predstaviti osam privrednih društava, dok će više od 80 kompanija, iz svih sektora privrede, biti predstavljeno putem kataloga.

“U okviru te manifestacije, Komora će promovisati i međunarodne projekte podrške, Evropsku mrežu preduzetništva, projekt certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi BFC SEE, kao i projekt SHIPmEnTT  – Jačanje procesa intelektualne svojine i tehnološkog transfera u sektorima zelene mobilnosti”, najavljeno je.

Niz konferencija

Zemlja partner ovogodišnje sajamske manifestacije je Kina, a u okviru sajma predviđeno je održavanje niza konferencija, prezentacija i poslovnih susreta privrednika, na kojima će učestvovati i privrednici iz RS.

Podršku učešću privrednika iz RS na mostarskom sajmu dala su ministarstva privrede i preduzetništva i za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here