Kompanije iz BiH jedanaesti put na sajmu Hannover Messe 2019

Bh. firme, kao i prethodnih godina, nastupaju na odvojenom štandu u Hali 4 (namjenjenoj za podugovaranje), ukupne površine 64 metara kvadratnih

56
Hannover Fair

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Herzegovine,  jedanaesti put je organizirala  zajednički nastup bh. kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije na Hannover Fair – najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu koji se održava u periodu od 1. do 5. aprila u Hanoveru, Savezna Republika Njemačka.

Odvojeni štand

Bh. firme, kao i prethodnih godina, nastupaju na odvojenom štandu u Hali 4 (namjenjenoj za podugovaranje), ukupne površine 64 metara kvadratnih. Trenutno na sajmu zajedeno sa Vanjskotrgovinskom komorom nastupa šest bh kompanija: ATT d.o.o. Gorni Vakuf, Cromex d.o.o. Prijedor, Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Medena Commerce d.o.o. Tešanj, Novi Jelšingrad d.o.o. Banja Luka i Zinkteknik d.o.o. Mostar.

Hanoverski sajam je tokom više od šezdeset godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija i materijala, a nastup je odlična prilika svima koji žele predstaviti tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.

Dugoročna investicija

Za bh. kompanije nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju. Kompanije koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju, povećanju prodaje i broja zapolenih.

U okviru sajma HANNOVER MESSE održavaju se i poslovni susreti privrednika, u organizaciji Evropske preduzetničke mreže (EEN) i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu.

Od 2005. godine održano je više od  20.000 poslovnih sastanaka, a učestvovalo je više od 3.000 kompanija iz 60 različitih zemalja.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here