Tihomir Brajković gradi šest luksuznih vila na Lapadu

Iz gradske uprave neslužbeno su potvrdili da je Brajković krenuo s pripremom parcele koja je prema aktuelnom Generalnom urbanističkom planu u građevinskoj zoni, kao i da uskoro očekuju da investitor zatraži potrebne dozvole za gradnju

219
Lapad

Tihomir Brajković, biznismen iz Kiseljaka i jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu, na glavici Babinog kuka u Dubrovniku, iznad hotela More gradit će šest vila, a raščišćavanje parcele već je počelo. Krenulo se sa sječom makije, a uskoro bi, može se čuti, mogli uslijediti i radovi na iskopu.

Džeko i Spahić

Brajković, odnosno njegova dubrovačka firma Šest luksuznih vila d.o.o., vlasnik je atraktivnog zemljišta smještenog u ulici Kardinala Stepinca odmah do stambenih zgrada koje među ostalim trenutno  grade Edin Džeko, Roko Tolić, Emir Spahić, Ines Valentić te Ivana i Nikola Sršen.

Iz gradske uprave neslužbeno su potvrdili da je Brajković krenuo s pripremom parcele koja je prema aktuelnom Generalnom urbanističkom planu u građevinskoj zoni, kao i da uskoro očekuju da investitor zatraži potrebne dozvole za gradnju. Ta procedura može potrajati i do godinu dana, no sve dok su na snazi aktualni prostorni planovi, nema razloga da ne dođe do ishođenja potrebne dokumentacije. Rijetki koji su vidjeli idejni projekt kažu nam da se radi o zdanjima koja će budućim vlasnicima pružiti vrhunski luksuz te da arhitektonskim rješenjem podsjećaju na one koje se grade u Svetom Jakovu.

Poslovi sa stanogradnjom

Brajković je firmu ‘Šest luksuznih vila’ sa sjedištem u Vukovarskoj ulici, u zgradi bivšeg DTS-a, osnovao 2015. godine. Tačnije, kao osnivač navodi se njegova švicarska firma ‘PET engineering’ AG koju, prema švicarskom registru vodi Josip Šubašić, dok je Brajković u dubrovačkoj firmi direktor.

Tihomir Brajković vlasnik je firmi Tibra Pacific i Meso – Impex, a svoje je bogatstvo zaradio u građevinskom sektoru, tačnije stanogradnji.

 

 

IZVORdubrovacki.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here