Uskoro 4. Sarajevo Irish Festival

Sarajevo Irish Festival će i ove godine predstaviti vrlo sadržajan i zanimljiv program koji će biti predstavljen na četiri lokacije

111
4. Sarajevo Irish Festival

Četvrti Sarajevo Irish Festival bit će održan od 15. do 17. marta 2019. godine.

Sarajevo Irish Festival će i ove godine predstaviti vrlo sadržajan i zanimljiv program koji će biti predstavljen na četiri lokacije. Cilj festivala je spajanje različitih kultura, te promocija irskog naslijeđa kroz muziku, projekciju filmova, tradicionalne irske sportove i ugodna druženja.

Gala večera

Festival će biti otvoren svečanom Gala večerom u Klubu 1 u petak 15. marta s početkom u 19.30 sati. Domaćini festival će biti SIF uz podršku Ambasade Republike Irske i Ambasade Kanade. Svi naši posjetitelji imat će priliku zabaviti se uz popularni bend NOTIFY iz Irske, kao i mogućnost degustacije tradicionalne irske hrane.

U subotu 16. marta će premijerno biti prikazan film “The Breadwinner”, s početkom u 12 sati, u Kinu Meeting Point. Zbog svoje jake poruke i emotivne priče koju prenosi na gledatelja film je nominovan za Oscara, za Najbolji animirani film. Film je producirala Angelina Jolie a radnja filma se dešava 2001. godine u Afganistanu, koji se nalazi pod talibanskim režimom. Svi zaintersirni za premijerno prikazivanje filma “The Breadwinner”, mogu svoje podatke poslati putem web stranice, www.sarajevoirishfestival.ba i tako postati gosti festivala.

Besplatan ulaz

Nakon projekcije filma slijedi diskusija na kojoj će naši počasni gosti, mlada zvijezda filma Saara Chaudry i scenaristkinja Anita Doron razgovarati sa posjetiteljima projekcije, kao i sa prisutnim novinarima.

U kampu Butmir, u nedjelju 17. marta bit će organiziran GAA Family Fun Day sa Keltskom atletskom asocijacijom (GAA) a u saradnji sa irskim Oružanim snagama.

Ulaz za sve projekcije je besplatan, uz prethodnu najavu putem web-stranice www.sarajevoirishfestival.com.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here