Studentska praksa u Sparkasse Bank

Slijedeći strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju kao i stalno usmjerenje ka mladima, Sparkasse Bank u svojim filijalama u devet gradova u BiH, daje mogućnost bh. studentima za sticanje novih praktičnih znanja provođenjem praktične obuke / prakse u banci

229
Lejla Mulalić

Sparkasse Bank dd BiH objavila je novi poziv za studente koji omogućava sticanje prakse u finansijskom sektoru. U devet bh. gradova praksa osigurana za 28 najboljih studenata.

Slijedeći strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju kao i stalno usmjerenje ka mladima, Sparkasse Bank u svojim filijalama u devet gradova u BiH, daje mogućnost bh. studentima za sticanje novih praktičnih znanja provođenjem praktične obuke / prakse u banci.

Stjecanje znanja

Govoreći o znanjima koja će studenti imati priliku steći tokom prakse u Sparkasse banci, Lejla Mulalić, direktorica Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank dd BiH, navela je metodologiju upravljanja strateškim rizicima, znanja vezana za najnovija IT rješenja, razvoj proizvoda od osmišljavanja do same implementacije, najnovijim načinima odnosa s kupcima (customer care), upravljanje CRM strategijama (CustomerRelationship Management) te unaprijediti znanja o elektronskom i mobilnom bankarstvu. Uz ovo studenti će imati mogućnost obuke u komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, kao i sticanje znanja iz prodajnih vještina i sposobnosti uticanja na druge.

Dinamično okruženje

Studenti spremni na sticanje praktičnih znanja u dinamičnom poslovnom okruženju pozivaju se da se prijave putem linka: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/apliciraj-za-posao, sa naznakom „ apliciram za studentsku praksu“. Praksa će biti omogućena studentima prema mjestu stanovanja u gradovima Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina, Visoko, Zenica, Tuzla, Goražde, Bihać.

„Pored svega navedenog, svake godine, sa svojom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse realizujemo program „The Best ofSouth-East“ putem kojeg najboljim studentima osiguravamo  jednogodišnju praksu u našoj matičnoj banci u Grazu ili nastavak studiranja u Grazu. Želimo pružiti priliku studentima ne samo da steknu konkretna, praktična znanja, nego i da im otvorimo mogućnost eventualnog budućeg zaposlenja u našoj banci.Mi smo organizacija koja stremi vrhu bankarskog tržišta i u svom timu trebamo proaktivne i dinamične, ambiciozne osobe,“ izjavila je Lejla Mulalić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here