Godišnji sastanak EBRD-a u Sarajevu prilika za predstavljanje novih investicija

Godišnji sastanak i biznis forum EBRD-a, također, podrazumijeva brojne povezane događaje i poslovne diskusije posvećene mogućnostima za investicije u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama u kojima EBRD posluje

129
Godišnji sastanak EBRD-a

Ove godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) održat će u Sarajevu svoj godišnji sastanak i biznis forum, što je rezultat uspješne aplikacije lokalnih vlasti. Ovaj sastanak je najvažniji događaj u godišnjem poslovanju EBRD-a i kombinira okupljanje članova Upravnog odbora, kao najvišeg tijela u EBRD-u za donošenje odluka, i biznis forum.
Glavna tema ovogodišnjeg poslovnog foruma jeste “Povezivanje ekonomija za jači rast“. Program foruma pokrit će širok raspon tema od važnosti za sve regione u kojima EBRD posluje: migracije, turizam, digitalizaciju i mega-trendove koji oblikuju našu budućnost, a bit će diskusije i o regionalnim temama sa fokusom na prilike za investiranje na Zapadnom Balkanu.

Poslovne diskusije

Godišnji sastanak i biznis forum EBRD-a, također, podrazumijeva brojne povezane događaje i poslovne diskusije posvećene mogućnostima za investicije u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama u kojima EBRD posluje.
Svi detalji i najnovije informacije o ovogodišnjem sastanku i biznis forumu EBRD-a, kao i uputstva za registraciju, dostupni su na linku.
EBRD je multilateralna finansijska institucija koja podržava tranziciju ka tržišnim ekonomijama i razvoj otvorenih i održivih ekonomija zasnovanih na privatnom sektoru kroz investicije i provođenje politika. U projektima koje podržava, EBRD investira direktno ili u saradnji sa privatnim sektorom. Ova banka je jedna od prvih koja je podržala tranziciju ka zelenim ekonomijama.

Ukupne investicije

EBRD trenutno investira u 38 ekonomija na tri kontinenta. Njene ukupne investicije u privredu iznosile su više od 130 milijardi eura na kraju 2018. Investirano je u više od 5.300 projekata, od kojih 79 posto u privatnom sektoru, prenosi eKapija.
Godišnji sastanak i biznis forum EBRD-a, koji banka organizira u saradnji za zemljom domaćinom, tradicionalno okuplja više od 2.000 predstavnika državnih vlada, kompanija, institucija, civilnog društva, skupova stručnjaka (think-tank organizacija) i medija. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za povezivanje, a zemlji domaćinu služi kao platforma sa koje se predstavlja međunarodnoj publici.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here