Stručnjaci Sveučilišta iz Viteza zeničke privrednike educirali o poduzetništvu

Sveučilište iz Viteza implementira svoj projekt 'Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju', u sklopu kojeg provode određeni broj edukacija.

52
ZEDA edukacija

Zenička razvojna agencija “ZEDA” organizirala je edukaciju iz poduzetništva, kojoj je prisustovalo 28 osoba iz 20 privrednih subjekata registriranih na području Grada Zenica.

Odabir tema

“Sveučilište iz Viteza implementira svoj projekt ‘Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju’, u sklopu kojeg provode određeni broj edukacija. Te su edukacije ponudili i nama, što smo mi i prihvatili kako bismo pomogli našim malim i srednjim preduzećima”, kaže stručni saradnik za podršku malim i srednjim preduzećima, investitorima te voditelj Implusnog kreativnog centra Agencije “ZEDA” Mirza Sikirić.

Dodaje kako su Vitežani ponudili nekoliko tema, a da su oni odabrali one za koje su smatrali da će najviše koristiti njihovim poduzetnicima.

“Odabrali smo predavanja o naplati potraživanja, jer smatramo da je to uvijek aktuelno, jer mala i srednja preduzeća imaju problem s naplatom. Tako da im je dobro da se upoznaju sa zakonskim okvirom i praksom. Druga tema je poslovno komuniciranje, što je također važna tema”, smatra Sikirić.

Investicione prilike

Navodi kako je Sveučilište iz Viteza potpuno besplatno održalo ovu edukaciju za zeničke privrednike te da očekuju kako će njihov primjer slijediti još neke visokoškolske ustanove i organizacije, koja će podijeliti svoja znanja s privrednicima.

“Gradska politika je da pojača preduzetništvo i investicione prilike u Gradu, odnosno da ojača postojeća i omogući uslove za otvaranje novih preduzeća”, ističe Sikirić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here