Klikom do biznisa: Vlada RS pripremila set zakonskih rješenja za elektronsku registraciju preduzeća

Prijava se podnosi na elektronskom obrascu na jedinstvenoj internet-adresi bizreg.esrpska.com, a nakon prosljeđivanja nadležnom registarskom sudu, podnosilac prijave se u okviru korisničkog naloga obavještava o trenutnom statusu predmeta i fazi sudskog odlučivanja o prijavi

73
Vlada RS

Vlada Republike Srpske pripremila je set zakonskih rješenja kojima se otvara prostor za elektronsku registraciju preduzeća.

Klik mišem

Pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske na narednoj sjednici naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o privrednim društvima.
Ukoliko budu usvojeni, bit će to korak bliže osnivanju preduzeća uz nekoliko klikova mišem.
Stranka koja ima u planu početak poslovanja dobit će svoj elektronski certifikat, što će predstavljati njegov digitalni identitet, a koji će mu biti neophodan za postupak registracije.
Prijava se podnosi na elektronskom obrascu na jedinstvenoj internet-adresi bizreg.esrpska.com, a nakon prosljeđivanja nadležnom registarskom sudu, podnosilac prijave se u okviru korisničkog naloga obavještava o trenutnom statusu predmeta i fazi sudskog odlučivanja o prijavi.

Preuzimanje rješenja

Nakon što sud po podnesenoj prijavi izvrši upis poslovnog subjekta u registar, podnosilac može u formi elektronskog dokumenta preuzeti rješenje koje je potpisano elektronskim potpisom, a koje mu je neophodno radi obavljanja poslovne djelatnosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here