Viber uvodi novu opciju koja će obradovati korisnike

Iako su brže kada je slanje u pitanju, glasovne poruke su ipak nezgodnije od tekstualnih, budući da ih nije moguće preslušati u svakoj situaciji

165
Viber

Viber će maksimalnu dužina glasovne poruke produžiti na 15 minuta, te u nju može stati čitav monolog s velikim brojem informacija.

Milijarda korisnika

Iako su brže kada je slanje u pitanju, glasovne poruke su ipak nezgodnije od tekstualnih, budući da ih nije moguće preslušati u svakoj situaciji, pa je najavljena opcija koja će u budućnosti glasovne poruke prevoditi u tekst, a kako bi, na kraju, svi bili zadovoljni.

Viber postoji već osam godina, a u prve četiri godine generirao je veliki broj korisnika, da bi ga 2014. godine za milijardu dolara kupio japanski e-commerce gigant Rakuten.

Danas ima oko milijardu registriranih korisnika, koji konstantno očekuju nove opcije, te jednostavniu komunikaciju.

Brže i jednostavnije

Glasovne poruke se obično koriste zato što su brže i jednostavnije, budući da većina korisnika brže govori nego što tipka. Tako i u okviru Vibera raste broj poruka koje su poslane u audioformatu, a eksperti pretpostavljaju da je do toga došlo zato što se sve veći broj korisnika navikava da zadaje glasovne komande digitalnim asistentima, te se ta navika prenosi i na komuniciranje s drugim korisnicima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here