Sarajevo i olimpijske planine spremni za turiste tokom Nove godine

Glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine tokom novogodišnjih praznika posjetit će veliki broj turista

229

Tokom tradicionalnog dočeka Nove godine na otvorenom, Sarajlije i turisti će uživati u koncertima regionalne zvijezde Harija Mata Harija, Bombaj štampe i ansambla “MuzikArt”.

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra Omladinski orkestar “MuzikArt” će ispred sarajevske katedrale “Srca Isusova” izvesti poznate klasične kompozicije i splet evergreen pjesama. Sarajlije, turiste i goste grada u Novu godinu uvest će Hari Mata Hari uz svoje poznate hitove. Koncert i doček Nove godine ovoga puta održaće se ispred Vječne vatre u centru grada. Za 1. januar 2019. na istoj lokaciji planiran je koncert Branka Đurića Đure i benda Bombaj štampa.

Očekuje se da će kapaciteti sarajevskih hotela bitiopopunjeni, a turisti će moći uživati i na olimpijskim planinama koje se nalaze u neposrednoj blizini Sarajeva.

Kako su Feni kazali iz Olimpijskog centra Jahorina, ovaj Centar je u potpunosti spreman za doček Nove godine, i kada su u pitanju skijaši, ali i oni koji na Jahorinu dolaze isključivo zbog zabave i dobrog provoda.

Na olimpijskoj planini Bjelašnici, kako su Feni kazali iz KJP ZOI ’84, svi ljubitelji snijega će osim skijanja moći da uživaju i u koncertu grupe “Bijelo dugme” koji će biti održan 29. decembra, a povodom otvorenja Zimske turističke sezone i 35. godišnjice ZOI’84.

Mnogobrojne hitove izvodit će Alen Islamović, Mladen Vojčić Tifa te Goran Bregović Brega sa svojim orkestrom. Koncert nosi naziv “Hajdemo u planine” prema pjesmi koja je korištena kao promotivna pjesma KJKP ZOI’84 1986. godine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here