KONČAR – Inženjering za energetiku i transport uspješno završio godinu ugovaranja u Makedonij

Ugovor su svečano potpisali generalni direktor AD MEPSO Sašo Vasilevski i predstavnik KONČAR - Inženjeringa za energetiku i transport (KONČAR-KET) savjetnik finansijskog direktora Branislav Leković.

267

Društvo KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) danas je sklopilo novi ugovor za rehabilitaciju transformatorske stance TS 110kV Prilep 1, treći po redu u sklopku ovog investicijskog ciklusa AD MEPSO-a, makedonskog operatera prijenosnog elektroenergetskog sistema.

Ugovor su svečano potpisali generalni direktor AD MEPSO Sašo Vasilevski i predstavnik KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport (KONČAR-KET) savjetnik finansijskog direktora Branislav Leković.

Svečanosti potpisivanja prisustvovao je ministar prometa i komunikacija Goran Sugareski te gradonačelnik Prilepa Iliji Jovanoski, posebno istaknuvši izuzetnu važnost ovog projekta za modernizaciju prijenosne elektroenergetske mreže Makedonije kao i za lokalnu zajednicu.

Važnost novih KONČAREVIH ugovora u Makedoniji i jačanje saradnje između hrvatskih i makedonskih poduzeća istaknula je ambasadorica Hrvatske u Makedoniji,  Danijela Barišić svojim prisustvom svečanosti potpisivanja.

Postrojenje TS 110kV Prilep je važno čvorište u elektroenergetskoj mreži Republike Makedonije. Složeni projekt rehabilitacije, vrijednosti više od milion eura, ugovoren je u konzorciju sa domaćim renomiranim makedonskim poduzećem ELTEK iz Skoplja koje će biti zaduženo za izvođenje lokalnih elektromontažnih radova na postrojenju. Projekt obuhvaća revitalizaciju primarne opreme na 110 kV poljima, ugradnje sekundarne opreme za zaštitu i upravljanje, SCADA sustava te ranije navedene radove elektromontaže i projektiranja te ispitivanja i puštanja u pogon.

„Želim izraziti zadovoljstvo investicijama koje je u prijenosnoj mreži napravila Uprava MEPSO-a, čime je počeo investicijski ciklus modernizacije deset trafostanica i izgradnje pet dalekovoda vrijednosti više od 26 milijuna eura. Ovim činom želim uvjeriti sve potencijalne i aktualne investitore da je TS Prilep dobra destinacija iz aspekta elektroenergetske infrastrukture“, rekao je Goran Sugareski, ministar prometa i komunikacija

Sašo Vasilevski, generalni direktor AD MEPSO-a kazao je da MEPSO za stanovnike regije Pelagonije u elektroenergetsku infrastrukturu ulaze šest miliona eura u tri projekata od kojih je jedan modernizacija trafostanice Prilep 1 u sklopu koje će KONCAR-KET i Eltek zamijeniti visokonaponsku opremu koja je u funkciji već 40 godina“,

„Izuzetno nam je drago da je makedonski operater prijenosnog elektroenergetskog sustava MEPSO prepoznao našu kvalitetu, stručnost i znanje ugovaranja složenih projekata rehabilitacije visokonaponskih postrojenja te nam dodijelio i treći ugovor u sklopu ovoga investicijskog ciklusa. Ovi ugovori izvrstan su temelj jačanja dobrih gospodarskih odnosa hrvatskih i makedonskih poduzeća, što se odnosi i na naš zajednički nastup s makedonskim poduzećem kao konzorcijalnim partnerom. Vjerujemo u uspješnu realizaciju ovih projekata i ugovaranje novih poslova u Makedoniji“, naglasio je  Branislav Leković, savjetnik financijskog direktora KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transpor

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here