S portfoliom od 20 vlastitih sajamskih projekata i više od 100 događanja kroz godinu te statusom jednog od osnivača Svjetske unije organizatora sajmova  – UFI, Zagrebački velesajam već je više od stoljeća dio identiteta Grada Zagreba te predstavlja jednu od međunarodnih prepoznatljivosti Grada i zemlje. Svojim djelovanjem pozicionira Grad Zagreb na svjetsku kartu sajamskih gradova te promiče i doprinosi razvoju svih industrija gospodarstva Republike Hrvatske.

Prigodni program jubilarnog obilježavanja uključuje dva središnja događanja. To je Međunarodna stručna konferencija povodom obilježavanja Svjetskog dana sajamske industrijeGobal Exhibition Day, juna 2019. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, uz okupljanje nacionalnih i regionalnih organizatora sajmova, međunarodnih uzvanika, predstavnika Grada Zagreba i državnih institucija, izlagača i medija; te Akademija povodom  110. obljetnice Zagrebačkog velesajma u Hrvatskom narodnom kazalištu, studenog 2019. – 110. rođendan Zagrebačkog velesajma, uz prigodni program te sudjelovanje UFI predstavnika i dužnosnika Grada Zagreba i Republike Hrvatske, s dodjelom nagrada i priznanja djelatnicima i drugim predstavnicima iz društvenog, gospodarskog, političkog, kulturnog i sportskog života koji su obilježili velesajamsku historiju.

Obilježavanje ovog jubileja događaj je od značaja za sajamsku industriju, Grad Zagreb i svaku pojedinu kompaniju koja je osnažila poslovanje ili započela prve poslovne korake upravo na Zagrebačkom velesajmu.

Zagrebački velesajam, u recentnije vrijeme usmjeren na promjenu poslovnog modela, redizajn prostora te intenziviranje sajamske djelatnosti, pozicionirao se u komunikacijsku platformu koja organizacijom sajmova i događanja promiče i umrežava gospodarstvo Grada Zagreba i Republike Hrvatske s europskim i vaneuropskim okruženjem.

Slijedom strategije internacionalizacije i jačanja na međunarodnoj sajamskoj sceni, aktivirao je suradnju sa sajmovima i komorama u regiji koja uključuje daljnju saradnju i pomaganje na projektima međusobnom razmjenom iskustva.

Prostorna revitalizacija, temeljena Razvojnom strategijom Grada Zagreba za razdoblje do 2020. godine, pokrenuta je izradom Studije pred-isplativosti izgradnje novog Sajamsko-kongresnog kompleksa Zagrebački velesajam.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here