Eurowings odlučio: Mostar bez linije prema Düsseldorfu, Stuttgart ostaje

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dvije linija prema Njemačkoj ugašena.

166
Avioprevoznik Eurowings ove godine počeo je s letovima iz Stuttgarta i Düsseldorfa prema Mostaru. Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prevoznik Eurowings je odlučio kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Hercegovini, dok će linija prema Stuttgartu ostati.

 

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNK, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dvije linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Aerodroma Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.
Tako je mostarski aerodrom ostao na samo dvije redovne linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom.

I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.
Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Aerodroma Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima. Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here