Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Njemačke razvojne banke (KfW) koje je predvodio  novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Evropu Pablo Obrador.

Osim nastupnog posjeta, sastanak je iskorišten za razgovor o aktualnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku učestvovala i federalna ministrica finansija Jelka Milićević sa saradnicima.

Ministar Bevanda naglasio je da je saradnja Ministarstva finansija i trezora BiH s KfW-om i njemačkom Vladom dugogodišnja, izuzetno značajna i uspješna te da će nastojati da je unaprijede u okviru nadležnosti koje ima Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Tokom sastanka razmatarni su problemi otkazivanja nekih projekata, poput HE Salakovac ili zastoja u implementaciji poput HE Vrilo i HE Janjići o čemu treba obaviti razgovore s krajnjim korisnicima kredita, ali i nadležnim predstavnicima Ministarstva energetike, industrije i rudarstva FBiH.

Ministri Bevanda i Milićević poželjeli su dobrodošlicu i uspjeh u radu novom direktoru Obradoru uz uvjerenje da će suradnja u oblasti obnovljivih izvora enregije, ali i drugim segmentima biti poboljšana tijekom njegovog mandata.

Sastanku je prisutvovao i direktor Ureda KfW-a u BiH Matthias Schmidt-Rosen sa saradnicima.

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here