Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu u povodu obilježavanja 70 godina postojanja i uspješnog rada organizira Međunarodni simpozijum «Čovjek – Šuma – Nauka” (PEFOSS) koji će se održati od 10. do 12. oktobra 2018. godine u Hotelu Holiday, Zmaja od Bosne 4,  Sarajevo. Ceremonija svečanog otvorenja Simpozijuma će se održati u srijedu, 10. oktobra 2018. godine sa početkom u 10:00 sati u Kongresnoj sali Hotela Holiday u Sarajevu.

Međunarodni simpozijum «Čovjek – Šuma –Nauka” – (PEFOSS)  okupit će više od 200 učesnika,  a predavači na Simpoziju će biti neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti šumarstva i hortikulture iz Austrije, Bugarske, Češke Republike, Italije, Poljske, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Švajcarske, Portugala, Rusije, Ukrajine,Turske i Bosne i Hercegovine.

Međunarodni simpozijum «Čovjek – Šuma –Nauka” – (PEFOSS)  jedan je u nizu događaja kojima Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu, jedna od najstarijih visokoobrazovnih institucija u BiH obilježava sedam decenija uspješnog rada.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here