Gradnja velikog kružnog toka sa podzemnim prolazom za pješake na lokaciji budućeg tržnog centra “Delta planet” u Banjoj Luci trebalo bi da počne uskoro. Raspisan je tender za izbor izvođača radova, a procijenjena vrijednost ovog posla je 2,4 miliona KM bez PDV-a, saopćeno je iz Gradske uprave.

Kružni tok će se nalaziti na ukrštanju Istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika, a proceduru izbora izvođača radova sprovodi preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Kružna raskrsnica na Istočnom tranzitu imat će i podzemni prolaz za pješake širok 12 metara, jer je ovo izuzetno frekventna saobraćajnica.

Iz Gradske uprave navode da su u završnoj fazi pripreme za raspisivanje tendera za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana “Sirano”, raskrsnici koja je već godinama jedna od saobraćajno najopterećenijih u ovom dijelu grada.

Prema podacima gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, i za ovu kružnu raskrsnicu urađena je projektna dokumentacija, a očekuje se da “Putevi Republike Srpske” uskoro raspišu tender za izvođača radova.

“Grad Banja Luka je uradio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju, dok su proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova pokrenuli „Putevi RS“, koje vodi ovaj posao i sa kojim smo potpisali sporazum o realizaciji ovog velikog projekta”, kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Iz resornog odjeljenja navode da je planirano da radovi na obje raskrsnice počnu tokom ove građevinske sezone.

Prema planu gradskih vlasti, do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja kružnog toka u Ulici Isaije Mitrovića, iznad zgrade Policijske uprave Banja Luka.

Na području Banje Luke ove godine su izgrađene četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji Svetog Save – kod zgrada Osnovnog suda i Adiko banke, te na Rebrovcu kod crkve i na ukrštanju Istočnog tranizita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

IZVORklix.ba i srpska.info
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here