Još samo dva dana nas dijele do najvećeg regionalnog praznika trčanja. Udruženje Marathon Sarajevo vrijedno radi na posljednjim pripremama za 12. Sarajevo Sberbank polumaraton koji će se održati u nedjelju, 16. septembra 2018. godine u sklopu prvog festivala trčanja u Sarajevu pod nazivom “Olimpija Run Fest”. Trkači će moći birati i među drugim trkama: trčat će se G-Drive štafetni polumaraton namijenjen timovima u sastavu od tri osobe, kao i Novo Nordisk Fun Run, kratka i zabavna trka od četiri km. Sarajevo Sberbank polumaraton će ove godine ujedno biti i domaćin Balkanskog prvenstva u trčanju, a ugostit će oko 3.000 učesnika iz 30 zemalja.

„Kao organizatori veoma smo sretni, jer imamo priliku nastaviti saradnju sa Sberbank timom. Njihov moderan način razmišljanja i proaktivno djelovanje nam u velikoj mjeri olakšavaju cijelu organizaciju. Ova godina je po mnogim parametrima rekordna za polumaraton, kako po broju učesnika tako i po broju zastupljenih zemalja. Ono što nas posebno raduje jeste rastući broj bh. državaljanja među učesnicima, a posebno udio žena koji konstantno raste. Cijeli projekat ima ogroman značaj i za zajednicu, jer pored društveno odgovornog karaktera polumaratona, važno je znati da će Sarajevo imati preko 1500 noćenja u okviru polumaratonskog noćenja, a po prvi put u historiji sarajevskog polumaratona ujedno smo i domaćini Balkanskog prvenstva,“ izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen kompletan sadržaj događaja.

“Sberbank BH i Udruženje Marathon imaju odličnu saradnju od 2013. godine. Ove godine potpisali smo trogodišnje generalno sponzorstvo Sarajevo Sberbank polumaratona, jer želimo graditi odnose na duge staze”, izjavio je direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH Vedran Peršić. “Želimo dati doprinos u afirmaciji sporta koji učesnicima pomaže da se lakše nose sa stresom, unaprijede sopstveno zdravlje, steknu nova prijateljstva, i podignu nivo samopouzdanja. S tim u vezi trkače ohrabrujemo da budu brži, budu odlučni i budu extra”, dodao je Peršić koji će i sam trčati polumaraton.

U ime gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, novinarima se obratio i Nedžad Fazlija iz gradske Službe za obrazovanje, kulturu i sport koji je istaknuo kako Grad Sarajevo od samog početka podržava Sarajevski polumaraton.

„Ova sportska manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj afirmisanih, ali i mladih, odvažnih atletičara, te motivira brojne rekreativce za simbolično učešće. Događaj je i prilika za brojne susrete i druženja, ali i za promociju našeg glavnog grada sa sportskog, ekonomskog i turističkog aspekta. U nedjelju 16. septembra kad je i predviđen start ovogodišnjeg 12. izdanja Sarajevo Sberbank polumaratona slavit ćemo praznik sporta. Zbog toga mi kao dugogodišnjem sportisti i čovjeku koji je i dalje aktivan u ovoj branši, prisustvo ovom današnjem susretu pričinjava ogromno zadovoljstvo“, istaknuo je Fazlija.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here