Cammeo Grupa kao jedan od regionalnih lidera u gradskoj mobilnosti putnika, najavio je da će proširiti poslovanje i na tržištu BiH, potvrdio je za Business Magazine glasnogovornik Cammeo Grupe Marko Župa.

Nažalost, prema svakodnevnim reakcijama građana BiH, suočeni smo sa jako lošim gradskim prevozom. Građani Bosne i Hercegovine ne dobivaju dovoljno kvalitetnu uslugu ni taksi prevoznika naspram cijene koju plaćaju.

Cammeo taxi poznata je Hrvatska kompanija, koja na ovim prostorima posluje više od 10 godina. U svojoj floti ima više od 700 automobila, zapošljava 1300 osoba u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, te nudi usluge taksi prijevoza i prijevoza premium – luksuznim vozilima.

“Prijevoz treba biti dostupan kao voda” je njihov nepisani moto, želeći da u svakom kutku svijeta omoguće siguran, kvalitetan i jeftin prijevoz.

“Proveli smo analizu i ispitivanje taksi tržišta u Bosni i Hercegovini. Nažalost, imamo osjećaj da građanke i građani BiH ne dobivaju dovoljno kvalitetnu taksi uslugu naspram cijene koju plaćaju. Kada dođemo u BiH, napravit ćemo revoluciju i postati dio svakodnevnog života svih građana”, istaknuo je Župa za naš magazin.

U posljednjih nekoliko mjeseci započeli su poslovanje u Beogradu, Mariboru, Kopru, Puli, Splitu, Velikoj Gorici, a kako je njihova poslovna politika umjerena ekspanzija, u ovom trenutku ne mogu potvrditi kada će se tačno pojaviti i u Bosni i Hercegovini. Cammeo je prisutan na svim društvenim mrežama (Facebook, Instagram) gdje se mogu pratiit najnovije informacije o njima, a na web stranici www.cammeo.hr svi zainteresirani ih mogu kontaktirati.

“Cammeo nudi jeftin, siguran i kvalitetan oblik prijevoza. Gdje god poslujemo, vozimo s novim automobilima (svake dvije godine se obnavlja flota) i najnižom cijenom usluge. Tako će biti i u Bosni i Hercegovini”, dodaje Župa.

Interesovanja radi, kontaktirali smo i neke od najznačajnijih i najpoznatijih taksi prevoznika u BiH, kako bi čuli njihovo mišljenje o dolasku novih taksi usluga na bh tržište. Tim povodom, Jasmin Zajko, direktor žutog taksija rekao nam je kako pozdravlja svaki oblik zdrave konkurencije.

“Smatram da nova franšiza taksi prevoza u BiH neće ponuditi ništa novo našim građanima, od onoga što bh takstisti već pružaju svojim kvalitetnim uslugama i cijenama. Pozdravljam svako lojalno i nadam se uspješno novo poslovanje”, rekao je u izjavi za Business Magazine Zajko.

U prošloj godini je Cammeo prevezao 10 miliona putnika, sa uspješnim poslovanjem u 33 grada u tri države. S daljnjim planovima ekspanzije, zapošljavanja i nakon dolaska u Bosnu i Hercegovini, vjerujemo da ćemo kroz pet godina preći brojku od ukupno 5000 vozila na području regije, dodao je na kraju glasnogovornik kompanije Cammeo Group Marko Župa.Cammeo Grupa kao jedan od regionalnih lidera u gradskoj mobilnosti putnika, najavio je da će proširiti poslovanje i na tržištu BiH, potvrdio je za Business Magazine glasnogovornik Cammeo Grupe Marko Župa.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here