Investicijom u nove tehnologije Euro – metali ušli u novi segment poslovanja

U Doboj Jugu instaliran je CNC plazma - rezač koji siječe limove debljine do 40mm i CNC gasni rezač koji može rezati limove debljine do 200mm, a riječ je o posljednjoj generaciji CNC mašina sa 3D glavom.

435

Euro – metali, vodeći distributer u oblasti metalurgije u Bosni i Hercegovini, investicijom u nova tehnološka rješenja obrade metala ušao je u novi segment poslovanja. Tako je u Dobj Jugu instaliran CNC plazma – rezač koji siječe limove debljine do 40mm i CNC gasni rezač koji može rezati limove debljine do 200mm, a riječ je o posljednjoj generaciji CNC mašina sa 3D glavom, navodi se u saopćenju Euro – metala.

Iz kompanije ističu da je ovo prvi korak u smjeru proširenja usluga sa distribucije na obradu metala, te da reakcije koje dobijaju sa tržišta od dugogodišnjih partnera govore da su na pravom putu, i da sve skupa podrazumijeva nove investicije i nova zapošljavanja.

“Našu konkuretnost na tržištu podigli smo na značajno viši nivo ulaskom u novi segment poslovanja i uvođenjem najsavremnijih tehnologija. Suština je da umjesto dosadašnje prodaje table standardnog formata kupac sada dobija gotove pozicije sa dimenzijama koje su potrebne za njegov dalji proizvodni proces bez dodatne obrade. Naši inžinjeri i tehničari uz pomoć najnovije tehnologije u stanju su pripremiti/izrezati gotove pozicije metala prema odgovarajućim crtežima i zahtjevima kupaca”, kazao je Jasmin Subašić direktor Euro – metala.

Euro-metali d.o.o. Doboj Jug, su kompanija „kćerka“ Hifa-oil. Kompanija je vodeći distributer proizvoda i poluproizvoda crne i obojene metalurgije u BiH, a osnovu asortimana čine: limovi, cijevi, šipkasti čelik (kvadratni, okrugli, plosni), nosači, ugaoni profili, „specijalni čelik“, itd. Trenutno posluju na 3 prodajna mjesta: Doboj Jug sa sjedištem i centralnim skladištem, Sarajevo – Rajlovac i Mostar.

Prošlogodišnjom kupovinom dijela slovenskog Mersteela u BiH, Euro – metali su dobili najkvalitetnije opremljen objekat na području Jugoistočne Evrope kada je u pitanju ova branša. Ukupna površina skladišta je 7000 m2, a njegov najveći dio je robotizovan i automatizovan, te predstavlja posljednju riječ tehnologije, čime je ova kompanija ušla u jedan viši nivo poslovanja, koji im omogućava da budu “rame uz rame” sa renomiranim evropskim steel – centrima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here