Ugovor potpisan u petak

Ugovor za izvođenje radova na realizaciji izgradnje gradske saobraćajnice devete transverzale, dionica od ulice Džemala Bijedića do spoja sa rondom, čija je vrijednost 6.302.412,39 KM, potpisan je u petak u Općini Novi Grad.

“Ova transverzala povezuje najveće naselje – Buljakov potok odnosno desnu stranu Miljacke sa ostatkom općine. To je zahtjevan projekat s obzirom na činjenicu da most prelazi preko željezničke stanice sa šest kolosijeka željezničke pruge – istakao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, te potvrdio da su osigurana imovinsko-pravna sredstva na 9. transvezali.

Pored prve faze, čija je izgradnja već u toku, od same ulice Džemala Bijedića, osigurana su sredstva za izgradnju nadvožnjaka dužine 120 metara iznad željezničke pruge što se potpisivanjem navedenog ugovora stvaraju uslovi da izgradnja krene u narednim danima.

Načelnik Semir Efendić je, kao i kantonalni premijer Adem Zolj, uvjeren da će se s devetom transverzalom smanjiti saobraćajne gužve i rasteretiti saobraćaj u kompletnom Kantonu Sarajevo.

“Čim dobijemo građevinsku dozvolu pristupit ćemo izgradnji mosta preko željezničke pruge. Što se nas tiče to može biti i iduće sedmice”, poručio je direktor izabranog izvođača radova firme Euroasfalt Hamed Ramić.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here