Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pod vodstvom Nadeem Ilahi-ja, posjetila je Banja Luku i Sarajevo u periodu od 07. do 15. marta 2018. da bi napravila ocjenu nedavnih ekonomskih dešavanja i provođenja strukturalnih reformi koje su predviđene u Proširenom aranžmanu sa Bosnom i Hercegovinom.

Misija se sastala sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine, gosp. Novalićem, predsjednicom Vlade Republike Srpske gđom Cvijanović, ministrom finansija i trezora gosp. Bevandom, guvernerom Centralne banke gosp. Softićem i drugim vladinim zvaničnicima i predstavnicima privatnog sektora. Na kraju posjete, gosp. Ilahi je dao sljedeću izjavu:

“Misija je napravila ocjenu ekonomskih dešavanja i napretka ostvarenog u provođenju strukturalnih odrednica koje su predviđene za naredni period. Podstičemo vlasti da u narednom períodu udvostruče napore u provođenju strukturalnih reformi. Radujemo se nastavku razgovora tokom Proljetnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke koji će se održati u aprilu u Washingtonu. Osoblje MMF-a će u narednim mjesecima posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi obavilo razgovore u okviru drugog pregleda reformskog programa vlasti koji MMF podržava u obliku EFF-a”, istaknuo je Ilahi.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here