PREDSTAVNICI UDRUŽENJA POSLODAVACA FBIH ĆE PRISUSTVOVATI OBRAĆANJU JUNCKERA U PARLAMENTU BIH

Iz UPFBiH ističu zahvalnost predsjedniku Evropske komisije na upućenom pozivu, koji je potvrda da u Evropskoj komisiji prepoznaju konstruktivnu ulogu i konkretan doprinos Udruženja poslodavaca FBiH evropskim integracijama.

293

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine dobilo je poziv Delegacije Evropske komisije da njihovi predstavnici, predsjednik Udruženja Adnan Smailbegović i direktor Udruženja Mladen Pandurević prisustvuju obraćanju Jean-Claude Junckera, predsjednika Evropske komisije sutra, u srijedu 28. februara/veljače u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Iz UPFBiH ističu zahvalnost predsjedniku Evropske komisije na upućenom pozivu,  koji je potvrda da u Evropskoj komisiji prepoznaju konstruktivnu ulogu i konkretan doprinos Udruženja poslodavaca FBiH evropskim integracijama, naročito u provedbi ekonomskih reformi definiranih Reformskom agendom koje imaju za cilj stvaranje boljeg poslovnog ambijenta u našoj zemlji. Tim prije, što je od svih zemalja Zapadnog Balkana jedino u BiH poziv Delegacije Evropske komisije upućen i Udruženju poslodavaca FBiH.

Jean-Claude Juncker zajedno sa visokom predstavnicom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU Federicom Mogherini i povjerenikom EU za proširenje Johannesom Hahnom boravit će u BiH u okviru turneje po zemljama Zapadnog Balkana.  Tom prilikom obratit će se i zastupnicima i delegatima, kao i izabranim predstavnicima javnosti  u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here