Vijeće ministara BiH jednoglasno je usvojilo Odgovore Bosne i Hercegovine na 3.242 pitanja iz Upitnika Evropske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, proces dobijanja kandidatskog statusa. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić će upoznati Predsjedništvo BiH sa usvojenim odgovorima.

Ukupno je pripremljeno više od 20 hiljada stranica odgovora uz koje se u Brisel dostavlja i više od 1.100 akata (zakoni, podzakonski akti i drugi materijali) na koje se referira u odgovorima, čime je okončan  najkompleksniji posao na dosadašnjem putu priključenja Evropskoj uniji i najzahtjevniji posao u našoj zemlji u posljednjoj dekadi.

Na sjednici je pohvaljen angažman više od 1.200 državnih službenika sa svih nivoa vlasti u BiH i doprinos Direkcije za evropske integracije koji su radili na pripremi odgovora u 35 radnih grupa, a bilo je uključeno i 15 članova Komisije za evropske integracije, te 20 članova Kolegija za evropske integracije.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here