Banjalučke gradske vlasti podržat će „Drill and Chill“ festival, koji će i ove godine organizovati Penjački klub „Extreme“ u kanjonu Tijesno.

Kanal “National Geographic Adventure” je objavio video o ovom festivalu, kojim su promovirani Banja Luka, kanjon Tijesno i avanturistički turizam grada.

Tokom „Drill and Chill“ festivala prošle godine, na 200 metara dubokom kanjonu, na 80 metara dugačkim sajlama, u takozvanim hamok ležaljkama ‘lješkarilo’ je tridesetak mladića i djevojaka, učesnika Festivala, koji su došli u grad na Vrbasu iz svih krajeva svijeta.

“Festival je dobio podršku gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i uvjeren sam da će ta saradnja biti još bolja ove godine” rekao je predsjednik banjalučke gradske Skupštine Zoran Talić.

Predstavnici penjačkog kluba „Extreme“ očekuju da Banja Luka i ove godine bude domaćin za oko 150 učesnika/penjača iz cijelog svijeta.

Već tri godine najpoznatiji svjetski penjači i moderne akrobate tokom adrenalinskog festivala imaju priliku uživati u ljepotama kanjona Tijesno, domaćoj hrani, te upoznati Banju Luku.

 

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here