Sberbank BH donirala je 5.000 KM nevladinoj organizaciji OTVORENA MREŽA sa ciljem pomoći teško oboljelim građanima koji imaju potrebu za odgovarajućim medicinskim tretmanima.

Banka je novac prikupila kroz akcijsku kampanju „Štedim za život“ za oročenu štednju u okviru koje  su uduplana sva prikupljena sredstva od pojedinačnih donacija klijenata.

„Sretni smo što u mjesecu darivanja zajedno sa našim klijentima možemo pomoći rad OTVORENE MREŽE čiji smo donator već duži niz godina. Cilj nam je uspostaviti institucionaliziran pristup u finansiranju humanitarnih aktivnosti, i zbog toga smo strateški opredjeljeni za pomoć OTVORENOJ MREŽI koja godinama predano radi na pružanju pomoći našim teško oboljelim sugrađanima“, izjavio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH, te dodao „hvala svim našim klijentima koji su se uključili i podržali humanitarnu štednju u našoj Banci“.

„Akcija koju je sprovela Sberbank BH pod nazivom „Štedim za život“ u saradnji sa OTVORENOM MREŽOM je inovativna, originalna i u potpunosti opravdava svoju priču. U budućnosti ćemo nastojati da u ovakve ili slične akcije uključimo sve zainteresovane građane dobrog srca. Već deset godina Sberbank BH je veliki partner OTVORENOJ MREŽI, kao i njen donator. Moram istaći da pomoć najugroženijim građanima Bosne i Hercegovine je u ovim trenucima neophodnija nego ikada ranije. Hvala svim onima koji podržavaju rad OTVORENE MREŽE Bosne i Hercegovine,“rekao je dr. Almir Čehajić – Batko, predsjednik OTVORENE MREŽE.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here