Predstavnici naših kompanija za Business Magazine govorili su o, uprkos brojnim poteškoćama, ostvarenim poslovnim rezultatima u protekloj godini i otkrili nam nove planove i ideje. U kakvom su poslovnom ambijentu poslovale domaće kompanije, saznajte kroz njihove odgovore na pitanja. O radu i planovima kompanije Teknoxgroup BH, govori Mirza Sabljica, generalni direktor.

Kako ocjenjujete poslovni ambijent u BiH tokom 2017. godine uopće?

Sabljica: Rekao bih da poslovni ambijent u protekloj godini jedva zaslužuje ocjenu dovoljan dva. Ambijent u kojem posluju domaće kompanije bez promjene je posmatrajući period u posljednje tri godine. U segmentu industrije u kojem posluje kompanija Teknoxgroup BH, susrećemo se sa stagnacijom i nedostatakom projekata. Ako se osvrnemo na zakonske olakšice i stimulaciju privrednika, primjetno je da tu ima mnogo priče i praznih obećanja, a konkretni potezi vladajućih struktura izostaju.

S kojim izazovima u poslovanju ste se susretali u prethodnoj godini?

Sabljica: Najveći problemi i izazovi u poslovanju tokom 2017. godine su općenito zastoj infrastrukturnih projekata (Koridor Vc, izgradnja regionalnih i magistralnih puteva, itd.), netransparentnost i korupcija u procesima javnih nabavki.

Kakvi su planovi vaše kompanije za 2018. godinu?

Sabljica: Fokus u poslovanju naše kompanije u narednoj godine bit će zadržavanje profitabilnosti i trenda rasta udjela na tržištu, edukacija zaposlenih kroz usvajanja novih znanja i vještina u našoj industriji te poboljšanje nivoa usluge prema našim kupcima i partnerima.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here