akta.ba

Kompanija Alternativa iz Sarajeva nedavno je otvorila pogon za proizvodnju poliuretanskih panela u koji je investirala 14 miliona KM. Novi pogon prostire se na oko 10.000 metara kvadratnih zatvorenog i 5.000 metara kvadratnih otvorenog prostora u okviru Industrijske zone Famos.

“Nova fabrika radi potpuno automatski i opremljena je najsavremenijom opremom koja se u ovom trenutku nudi u svijetu. Linija proizvodi poliuretanske panele sa ispunom PUR (standarni sistem) i PIR (protupožarni sistem) debljine od 30 do 200 milimetara i dužine do 16 metara “, istakli su iz kompanije Alternativa.

Kako navode, novi pogon je značajno povećao obim proizvodnje. Nova fabrika je povećala dosadašnje kapacitete za čak 20 puta.

“Samo za vrijeme testne faze proizvedeno je više od 30 vrsta termoizolacionih panela. S povećanjem proizvodnje bilo je naophodno povećati i broj uposlenika, pa je naš kolektiv sada bogatiji za 20 radnika, dodali su iz ove kompanije.

Kompanija Alternativa se proteklih 20 godina razvijala u više segmenata. Posjeduju liniju za izradu termoizolacionih panela sa PUR i PIR ispunom, proizvodni kompleks za automatizovanu profilaciju jednostrukih limova, pogone za izradu galanterije, konstruktivnih elemenata, komunalnih kontejnera i alata, te pogon za izradu elemenata za sistem suhe gradnje.

IZVORIndikator.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here