Ured za privrednike pri Gradskoj upravi Tuzli, olakšat će administrativne procedure i dati doprinos razvoju privrede u tom gradu.

Riječ je o službi koja ima za cilj skraćivanje i olakšavanje administrativne procedure poduzetnicima i obrtnicima, poslužit će za pokretanje novih biznisa, ali i svim građanima koji imaju registrovanu neku od djelatnosti na području Tuzle.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović izjavio je da je ovaj ured otvoren s namjerom da se pomogne privredi, pogotovo realnom sektoru.

Ističe da zahvaljujući novootvorenom uredu privrednici neće više ulaziti u šalter sale već u spomenutom uredu može imati vezu sa svim službama, dobiti blagovremeni savjet i biti naručen već za sutradan.

Tuzlanski poduzetnik i vijećnik Gradskog vijeća Tuzla Mensur Alić, koji je pokrenuo inicijativu otvaranja ovog ureda, naglašava da će ovaj ured poslužiti da se ojača ekonomski razvoj Tuzle.

„Ljudi koji se bave biznisom nemaju vremena da hodaju od kancelarije do kancelarije prikupljajući dokumentaciju“, navodi Alić.

Poručuje da je cilj da ubuduće poduzetnik, privrednik, obrtnik, koji želi da ostvari nešto u ovom gradu, uposli radnika ili sebe, da ne čeka na šalteru već direktno ulazi u ovaj ured i obavlja razgovor.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here