Bolji uslovi za 350 učenika

418
ucenika

Projekat utopljavanja Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” na Vratniku, koju pohađa oko 350 učenika je uspješno okončan. Kako je istakao direktor škole Salko Huskić, obnovljen je krov i utopljen kompletan objekat, a urađena je i rekonstrukcija sistema grijanja.

“Za utopljavanje ove škole izdvojeno je 227.795 KM, od čega je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS-a obezbijedilo 75.810 KM, Općina Stari Grad 69.420 KM, a UNDP 82.565 KM”, pojasnio je direktor Huskić, te dodao kako se s ovim radovima počelo prije dva i po mjeseca.

Naveo je i kako su svi pomenuti radovi realizovani u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, kojeg provodi UNDP u BiH, a finansiraju Vlada Švedske, Fond za zaštitu okoliša FBiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima, te drugim partnerima.

Ministar Kazazović istakao je ovom prilikom da je resorno ministarstvo u protekle dvije godine uložilo značajna sredstva u infrastrukturu objekata.

“Izgrađene su tri nove škole, šest ih je rekonstruisano, a u planu je otvaranje još dvije škole. Ulažemo u enterijere, ali i u opremanje”, precizirao je ministar Kazazović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here