Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i ove godine Udruženje “Idea” organizuje “Školu poduzetništva Općine Centar”  koja  će biti održana od 1. do 14. decembra.

Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, radi aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni trodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju startup biznisa. Predavanja će biti podijeljena u četiri grupe ( od 1. do 4. decembra, 5. do 7. decembra, od 8. do 11. decembra te od 12. do 14. decembra)

Saradnici Udruženja “Idea” će raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika tokom šest mjeseci nakon završetka edukacije.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem maila: udruzenje.idea@gmail.com, saopšteno je iz Općine Centar.

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here