Novalić i Zukić razgovarali i privrednoj saradnji sa njemačkim biznismenima

260
Novalic

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić razgovarali su   sa delegacijom Privredne komore Njemačke za istočnu Evropu, koje je predvodio izvršni direktor Michael Harms, a u kojem su bili i predstavnici nekoliko velikih kompanija.

Cilj susreta, održanog u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, bio je traženje mogućnosti za daljenje proširenje bilateralne ekonomske saradnje.

Domaćini su goste iz Njemačke upoznali o aktivnostima Vlade FBiH s ciljem stvaranja što boljeg i za inozemne investitore atraktivnog poslovnog okruženja.

– Trebaju nam krupne njemačke kompanije koje će integrativno djelovati na našu ekonomiju. Osim što je dolazak ino-kapitala sam po sebi pozitivan, uz njega dobijamo iskustvo, nova znanja i nove tehnologije – kazao je premijer Novalić.

Razgovarano je i o putu kojeg BiH mora proći u procesu evropskih integracija. Kako je istaknuto, taj put je dug, ali ispravan i isplativ i odvija se uz snažnu podršku Njemačke.

Inače, Privredna komora Njemačke za istočnu Europu je najbitnija organizacija koja radi na jačanju bilateralnih odnosa Njemačke sa zemljama jugoistočne Evrope, te zastupa valiki broj njemačkih kompanija zainteresiranih za ulaganja u BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here