Znate li čega Ikea ima više od robnih kuća?

"Iskoristit ćemo stabilnu finansijsku situaciju i usmjeriti se na još bolje i potpunije ispunjavanje potreba naših potrošača”, istakao je Brodin

464
Foto: Time Magazine

Ikea Grupa je u poslovnoj 2017. godini, od septembra 2016. godine do 31. avgusta ove godine, ostvarila ukupni prihod od 34,1 milijarde eura.

To je za 3,8 posto više u odnosu na isti prihod prethodne poslovne godine, kada je prihod iznosio 32,9 milijardi eura.

Tokom poslovne 2017. godine, 149.000 zaposlenih ugostilo je 817 miliona posjetilaca u robnim kućama te grupe, a ostvareno je i više od 2,1 milijarde posjeta na internet stranici Ikea.com, navodi se u saopštenju Ikea grupe, koja je vlasnik i upravlja sa 355 Ikea robnih kuća u 29 zemalja.

“Iskoristit ćemo stabilnu finansijsku situaciju i usmjeriti se na još bolje i potpunije ispunjavanje potreba naših potrošača”, istakao je Jesper Brodin, predsjednik i izvršni direktor Ikea grupe.

Kako se navodi u saopštenju, Ikea nastavlja da ulaže i u očuvanje životne sredine, a nedavna ulaganja u Francuskoj, Kanadi i Litvaniji, povećala su broj postavljenih vjetrenjača na 415, što znači da Grupa trenutno posjeduje više vjetrenjača nego robnih kuća.

Foto: Eco News

Time se približava svom cilju, da do 2020. postane energetski nezavisna kompanija, i to proizvodnjom onolike količine energije iz obnovljivih izvora koliko je troši za svoje poslovanje.

IZVORB92.net
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here