Upravni odbor UINO za rješavanje dugogodišnjeg problema oduzetih vozila

Razmatrajući ovu informaciju UO UINO imao je u vidu da je riječ o dugogodišnjem problemu

472
Izvor: blin.ba

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH je na sjednici održanoj u Mostaru prihvatio informaciju koja se odnosi na rješeavanje pitanja pravosnažno oduzetih motornih vozila.

Razmatrajući ovu informaciju UO UINO imao je u vidu da je riječ o dugogodišnjem problemu, koji ima i negativne finansijske posljedice, te je prihvaćen prijedlog Uprave, koji će biti upućena Vijeću ministara, kako bi dio posla obavilo resorno Ministasrtvo transporta i komunikacija u procjenama tehničke ispravnosti vozila i oslobađanja u procesu homlogizacije.

UO UIO nije podržao inicijativu Federalne privredne komore o izumjeni Zakona o PDV-u koja se odnosila na oslobađanje obveza plaćanja PDV-a na kamatu u finansijskom lizingu jer su analize Uprave pokazale da je to neopravdano.

Članovi UO UIO usvojili su usuglašeni Pravilnik o obliku i sadržaju službene iskaznice i značke uposlenih u UINO.

UO UIO je razmatrao i informaciju o razlozima nekorištenja doniranih skenera iz Kine, te će ova informacija biti dostavljena i Vijeću ministara BiH kako bi se riješile eventualne administartivne barijere kod preuzimanja i korištenja vrijednih donacija.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here