Prema staroj slavi: Stigao je impresivni SUV ‘Alfa mužjak’

Stelvio je stigao u automobilske salone, a nude se verzije s dva različita dizelska motora, dva benzinca, s pogonom na sve kotače i bez njega. Automatski mjenjač je serija...

370

Nakon godina uspavanosti koje su bile obilježene netipičnim i ne previše uspješnim projektima, Alfa je opet počela proizvoditi fascinantne aute.

Prva u nizu bila je Giulia, a na njenoj osnovi je nastao i jedan od najimpresivnijih SUV-ova koje danas možete pronaći na tržištu, Stelvio. Dizajneri su napravili odličan posao i agresivne sportske linije koje su karakteristične za Alfu upakovali u SUV odijelo s trunkom robusnosti. Luksuzni SUV srednje klase u dužinu mjeri 468 centimetara, a visok je 165. Sve verzije serijski su opremljene automatskim mjenjačem s osam brzina, a većina njih ima i pogon na sve točkove Q4.

Ovaj sistem u normalnim uvjetima 100 posto snage prebacuje na stražnje točkove, no po potrebi se do 50 posto snage može prebaciti i na prednje točkove. Zahvaljujući tome koristan je i kada se želite dobro zabaviti na cesti, ali i prilikom offroad izleta. Alfa se potrudila Stelvio učiniti što ekskluzivnijim kako bi konkurirao premium modelima Audija, BMW-a i Mercedesa.

IZVOR24sata.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here