Novi Peugeot 3008 u ponedjeljak, 6. marta u Ženevi, osvojio je titulu Evropski automobil godine 2017. (Car of the Year 2017) koju mu je dodijelio žiri od 58 evropskih novinara. Članovi žirija pohvalili su njegov stilski i unutrašnji dizajn kao i njegove performanse. Zbirki od oko dvadeset drugih nagrada, koje je novi Peugeot 3008 već osvojio, pridružit će se i ovo prestižno priznanje. Ovo je peti Peugeot koji je osvojio naziv Evropski automobil godine i prvo sportsko terensko vozilo s ovom titulom u historiji izbora COTY (Car Of The Year).

Evropski automobil godine 2017.: novo sportsko terensko vozilo Peugeot 3008 stiglo je u pravo vrijeme. Namijenjeno je izbirljivim kupcima koji su u potrazi za isticanjem i novim doživljajima, zato nastoji postati jedno od najvažnijih imena u kategoriji kompaktnih sportskih terenskih vozila. Novi Peugeot 3008 pruža jedinstvenu kombinaciju stila, udobnosti i ponašanja na cesti. Spektakularni Peugeot i-Cockpit® uključuje najsavremeniju tehnologiju i daje vozačevom mjestu potpuno novo značenje. Zahvaljujući kompaktnom volanu, 12,3-inčnom ekranu u visini očiju i središnjem ekranu na dodir s kapacitativnom tehnologijom u kombinaciji s ergonomskim klavirskim tipkama nudi intuitivnije i intenzivnije doživljaje u vožnji. Novi Peugeot 3008 također nudi brojne sisteme za pomoć u vožnji i ostalu tehnološku naprednu opremu kao i mogućnosti za komunikacijsko povezivanje.

U Evropi je bilo zabilježenih već skoro 100.000 narudžbi. 84 posto kupaca odlučilo se za nivo opreme Allure, GT Line ili GT što doprinosi prodoru marke Peugeot na tržište vozila višeg cjenovnog razreda. Model se proizvodi u gradu Sochaux u Francuskoj, tako da nosi oznaku “Origine France Garantie” (proizvedeno u Francuskoj s garancijom).

Peugeot je nagradu Evropski automobil godine osvojio već drugi put u tri godine. Novi Peugeot 3008 je prvo sportsko terensko vozilo s ovom titulom od 1964. godine od kada je počeo izbor. Pored toga je i peto Peugeotovo vozilo s titulom Evropski automobil godine nakon modela 308 iz 2014. godine, modela 307 iz 2002. godine, modela 405 iz 1988. godine i modela 504 iz 1969. godine.

Nagradu Evropski automobil godine dodjeljuje žiri sastavljen od 58 iskusnih novinara iz 22 država. Od početka 2016. godine u izboru je učestvovalo trideset modela vozila. 6. marta 2017. godine, uoči predvečerja Salona automobila u Ženevi, ovogodišnju titulu na završnom glasanju osvojio je novi Peugeot 3008.

“Izuzetno sam ponosan i presretan da je novi Peugeot 3008 osvojio titulu Evropski automobil godine 2017. Ovo priznanje je vrhunac petogodišnjeg nevjerojatnog rada timova marke Peugeot i naše grupacije”, izjavio je Jean-Philippe Imparato, generalni direktor marke Peugeot.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here