Alan_Filipec_direktor_F-ACF-AC je osmog decembra proslavio punih 8. godina postojanja na bh. tržištu, i to upravo onako kako jedan rođendan treba proslaviti: u društvu dobrih prijatelja, poslovnih partnera i medija. Kako su naglasili na proslavi – za razliku od recesijske i za auto industriju teške 2010., 2011. godina je zasigurno ona koja će se u F-AC pamtiti kao „zlatna“.

Na kratkoj retrospektivi proteklih dešavanja, gosti su imali priliku pogledati i čuti sve o novim modelima vozila brendova Ford – novi, revolucionarni B-MAX, osvježeni najprodavaniji mali auto na svijetu – Ford Fiesta, novi Ford Transit te Ford Ranger, Mazda i Volvo kojima će F-AC otvoriti vrata 2012., ali i ekskluzivno i iz prve ruke dobiti informacije o ispunjenim ciljevima ove auto-kuće. Naime, F-AC je u posljednjim danima godine na izmaku dobio i zastupstva za još dva svjetska brenda: Jaguar i Land Rover. Uz to, F-AC je dobivanjem licence za Bosnu i Hercegovinu postao dio najstarije i jedne od najpoznatijih svjetskih kompanija za iznajmljivanje vozila, Hertz Rent a Car. Slučajnost, ili možda nije, je da je upravo model T Ford prvo iznajmljeno vozilo u Hertzu, daleke 1910. godine.  U praksi, ovo znači da je tržište BiH obogaćeno pouzdanom i konkurentnom rent a car kompanijom, F-RC. Priča o uspjehu s ovim nije završila: u protekloj su godini otvoreni novi prodajno-servisni centri u Mostaru i Banjaluci, opremljeni po standardima koje je prije 8 godina visoko na ljestvici evropskih zahtjeva postavio F-Autocentar u Sarajevu. 

Sumirajući uspjehe, direktor i vlasnik Alan Filipec se obratio gostima: „Bez sumnje, put koji smo prešli do danas bi bio daleko trnovitiji i svakako puno teži da svih ovih godina nismo imali Vašu podršku. Od prvog dana su upravo mediji bili naša prva spona s krajnjim korisnicima naših usluga i kupcima na bosansko-hercegovačkom tržištu“.

„Kad kažem da smo zahvalni na toj podršci, vjerujte mi da su te riječi daleko od puke kurtoazije: u F-AC smo od samog početka poslovanja bili svjesni da nam je, uz kvalitet usluge, podrška medijske javnosti neophodna da bismo poslali poruku kupcima, ali isto tako i da bi mišljenje kupaca stiglo do nas i omogućilo nam da unaprijedimo naše usluge i prilagodimo ih željama i potrebama tržišta“, pojasnio je Filipec, u konačnici zahvalivši timu zaposlenih u F-AC na entuzijazmu koji ne jenjava svih ovih godina.

Nakon prezentacije, rođendanska proslava nastavljena u restoranu Via Del Corso do kasno uveče. Bez sumnje, F-AC je uspješno obilježio uspješnu godinu, za koju tvrde da će u istoriji poslovanja svakako biti ubilježena kao „zlatna“, ne ostavljajući prostor za sumnju da naredna godina, jednako kao i ostale koje dolaze, neće biti još bogatije dostignućima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here