Krediti za unaprjeđenje poslovanja u visini od 4,7 miliona maraka

Ukupnim sredstvima, u visini od 4,7 miliona maraka, obuhvaćena su i ona koja će mjesečno biti alocirana na račun trajnog revolving fonda od povrata glavnice dodijeljenih kredita putem Razvojne banke FBiH

68
Krediti Union banka

Federalna vlada usvojila je Program Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o utrošku sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, namijenjenih za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2019. godinu.

Godišnji nivo

Ukupnim sredstvima, u visini od 4,7 miliona maraka, obuhvaćena su i ona koja će mjesečno biti alocirana na račun trajnog revolving fonda od povrata glavnice dodijeljenih kredita putem Razvojne banke FBiH, u očekivanom godišnjem iznosu od 350.000 maraka.

Saldo sredstava zatečenih na računu u Banci na dan 19. 3. 2019. godine iznosi 700.000 maraka.

Računa se i na sredstva koja će mjesečno biti alocirana na račun trajnog revolving fonda povrata kredita realiziranih putem Union banke, u očekivanom godišnjem nivou od milion maraka, a tu su i odobrena sredstva u budžetu FBiH za 2019. godinu od 2,65 miliona maraka.

Cilj Programa je stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja, te poboljšanje okvirnih uslova za poslovanje u svim dijelovima FBiH kroz realizaciju strateških i primarnih ciljeva utvrđenih razvojnim i strateškim dokumentima.

Povećanje produktivnosti

Očekivani efekti Programa su rast broja novozaposlenih, povećanje produktivnosti i indeksa industrijske proizvodnje, unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih naprednijih tehnologija, razvoj novih proizvoda, proizvodnih procesa ili usluga s većom dodanom vrijednost, te uspostavljanje sistema kvaliteta.

Program će trajati do utroška sredstava, odnosno do usvajanja federalnog budžeta za 2020. godinu, a najduže do kraja fiskalne godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here