Banja Luka Auto Show od 5. do 8. juna

Na Trgu Krajine će biti izložena nova vozila, old timeri, trkaća vozila, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i AMSRS

428

Auto Media Group i Auto 4×4 Club organiziraju Auto Show koji će, u sklopu akcije „Bezbjednost na putevima“ biti održan od 5. do 8.6.2017. godine na Trgu Krajine u Banja Luci.

Auto Show biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN – Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. – 2020. godine.

U Svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje, u saobraćajnim nezgodama pogine 1,3 miliona lica, a preko 50 miliona lica ostane trajno nepokretno ili zadobije povrede. Ovoj „crnoj“ statistici Bosna i Hercegovina doprinosi sa 400 poginulih i 11.000 povrjeđenih lica godišnje, te zauzima neslavno posljednje mjesto u Evropi. Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH je tri puta veća nego u zapadnoevropskim zamljama.

Na Trgu Krajine će biti izložena nova vozila, old timeri, trkaća vozila, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i Auto-moto saveza Republike Srpske, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here