Potpisan memorandum o razumijevanju između IDDEEA BiH i Visa International Services Association

U želji da se promoviše digitalna transformacija u našoj zemlji zasnovana na ravnopravnosti i obostranoj koristi, potpisan je memorandum o razumijevanju između Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i Visa International Service Association.

6

Kao dio ovog Memoranduma, bit će formirani zajednički tehnički timovi koji će raditi na implementaciji tehnologija iz oblasti digitalne transformacije, s naglaskom na usvajanje naprednih tehnologija dostupnih u najrazvijenijim zemljama svijeta.

Visa International Services Association će u potpunosti finansirati ove inicijative, što će biti od važnog značaja za razvoj digitalnog identiteta i digitalnog novčanika u Bosni i Hercegovini.

Kroz ovo partnerstvo, IDDEEA BiH i Visa International Services Association će zajednički insistirati na donošenju najnaprednijih tehnologija iz oblasti digitalne transformacije u zemlji, čime će se unaprijediti digitalna infrastruktura i omogućiti građanima Bosne i Hercegovine da koriste savremene digitalne usluge.

Očekuje se da će ovaj Memorandum donijeti značajne koristi za sve građane Bosne i Hercegovine i doprinijeti daljem napretku zemlje u digitalnom dobu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here