Septembarski pad desezonirane industrijske proizvodnje od 0,8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u septembru u poređenju sa augustom ove godine bilježi pad za 0,8 posto.

49
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u septembru u poređenju sa augustom ove godine bilježi pad za 0,8 posto, a u poređenju sa septembrom prošle godine, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 0,7 posto.

U području vađenja ruda i kamena, u septembru u odnosu na august ove godine, zabilježen je pad za 3,7 posto, u prerađivačkoj industriji pad za 0,3 posto, a u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom zabilježen je pad za 0,2 posto, pokazuju prethodni podaci Agencije za statistiku BiH.

Na godišnjem nivou, u septembru ove godine u poređenju sa septembrom lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast u području proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom i gasom za 10,6 posto, u području vađenje ruda i kamena rast za 2,7 posto, dok je u području prerađivačka industrija zabilježen pad za 2,2 posto.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here